Dankzij een unieke productcode is het product te traceren in de handelsketen.

Het product kan rechtstreeks worden opgehaald bij het bedrijf of wordt naar het distributiecentrum van de BGB gereden. Hiervan vertrekt het product via de koper / exporteur naar het distributiecentrum van het grootwinkelbedrijf (o.a. Aldi, Lidl e.d.).

Via dit distributiecentrum van het grootwinkelbedrijf komt het product uiteindelijk in de supermarkt en bij de eindconsument.

Natuurlijk zijn er ook kortere lijnen mogelijk. Het product gaat dan direct van het bedrijf naar de groothandel of detailhandel.

Strenge productcontroles…

De poducten van Drenthe Growers BV worden door verschillende instanties geinspecteerd. Allereerst door de BGB via de keurmeester op het distributiecentrum of op de tuin. Deze worden weer gecontroleerd door het KCB, een landelijke overheidsinstantie.

Verder is het mogelijk dat er op residu wordt gecontroleerd door: de VWA (Voedsel- en Waren Autoriteit), de AID (Algemene Inspectiedienst), BGB via het residumonitoringsysteem conform GLOBALGAP-richtlijnen, het grootwinkelbedrijf en milieuorganisaties (o.a. Greenpeace).

Door gebruik te maken van biologische bestrijding en gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te beperken zorgt Drenthe Growers BV ervoor dat ons kwaliteitsproduct altijd binnen het maxium residu limiet valt.