Kunst en cultuur in de tuinbouw.

Wat heeft dat nou met elkaar te maken, zou je denken. En toch zijn wij de afgelopen weken veel met kunst en cultuur bezig geweest. Enkele weken geleden vond de 15e editie van kunst in de kas plaats. Tijdens dit event stellen tuinders hun kassen beschikbaar als expositie ruimte. Kunstenaars, professioneel, semi professioneel of amateur kunnen zich dan opgeven en hier hun schilderijen, mozaïeken, porselein tentoonstellen. Verder is er zang en dans. Van leuke kleine bandjes tot complete shanty koren en fanfares die hier door de straat heen lopen. Heel leuk en het trekt elk jaar toch een paar duizend bezoekers.

Op dit moment is de Peer- Groep, een theatergroep uit Drenthe een voorstelling aan het voorbereiden bij ons in de kas. De jongeren afdeling van deze groep zijn de hele herfstvakantie bezig om in onze kas de voorstelling Erika of Een kleine insectenopera te oefenen waarna ze dit weekeinde verschillende voorstellingen geven. Deze week maken ze alles zelf, verschillende decors, kleding en er wordt een complete set met installaties in de kas opgezet. Het is een leerproject voor de jongeren maar ook voor ons is het leuk en leerzaam om te zien hoe zij de verschillende dingen aanpakken.

Ook denken we dat creatief zijn, oplossingsgericht en een beetje ondernemend voor zowel theatermakers als voor ons geld. Een komkommerplant laat zich niet sturen, we proberen het wel maar uiteindelijk bepaald de plant het tempo van de groei. Hierop moeten wij inspelen en anticiperen en dat vraag veel van onze creativiteit en flexibiliteit. Dit is denk ik ook wat je voor het theater maken op locatie nodig hebt veel creativiteit en flexibiliteit.

Heel veel mensen stellen ons de vraag, waarom doen jullie dit soort dingen. En het antwoord daarop is dat dit een manier is om andere mensen te laten zien wat wij hier doen en waar wij mee bezig zijn. Ik heb wel eens vaker geschreven over een bepaalde bewustwording bij mensen, dat ik het zo belangrijk vind dat mensen weten wat ze eten, waar het voedsel vandaan komt en dat wij heel erg ons best doen om mooie, gezonde, verse producten in het supermarkt schap te leggen. Verder voelen wij ons bevoorrecht met zoveel ruimte en vrijheid en vinden wij het fijn als we dit ook met andere mensen kunnen delen, maar bovenal vinden we het gewoon harstikke leuk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>