Druk!

Voor het eerst sinds ik deze column schrijf zit ik na de deadline s’ avonds laat te typen aan mijn verhaaltje. Het druk hebben is een stopwoordje van mijn generatie. En er is altijd een excuus, dat nooit een excuus is. Het is precies de eind van de maand, boekhoud technisch drukke tijd BTW aangifte moeten de deur uit, lonen moeten verwerkt worden. Deze maand was sowieso 2 weken korter aangezien ik heel” druk” aan het doen was op een eiland in de Adriatische zee!

Mijn vriendinnen hebben het ook altijd druk, druk met werken, kinderen en duizend en een sociale bezigheden die allemaal uitgevoerd moeten worden.

Iedereen die bij ons binnen komt op het bedrijf vraagt ook als eerst of het druk is. Het druk hebben binnen een bedrijf geeft mensen toch een goed gevoel.  Dan gaat het goed, als het druk is! Soms is dat ook zo.  Als we het midden in de zomer druk hebben dan hebben we ook vaak veel komkommers. Maar soms is het ook een net iets verkeerde inschatting van het weer, net iets teveel Poolse medewerkers die weer naar huis gaan of onverwachtse pieken in de productie die we even niet aan hadden zien komen.

Buiten het feit dat de planten zich niet helemaal laten sturen is er op zo’n groot bedrijf natuurlijk ook altijd wat. Met zoveel ramen is er natuurlijk altijd wel eentje kapot, maar buiten ramen zijn er natuurlijk machines, goten, buisrailwagens, deuren, schermen, doeken, computers en noem maar op die allemaal slijten en allemaal onderhoud nodig hebben wat allemaal geregeld moet worden. Dan laat ik voor het gemak de machines die de energie opwekken maar even buiten beschouwing aangezien dat een continu proces van onderhoud, storingen en reparaties is. Verder lijkt het hier soms net de Eiffeltoren als alles weer een likje verf heeft gekregen kunnen we weer van voor af aan beginnen.

Dit doen we natuurlijk niet allemaal zelf, maar iedereen die je inhuurt, iedereen die voor ons werk heeft toch een stukje aandacht en een stukje tijd nodig.

Eigenlijk kun je ook zeggen dat als je het druk hebt je gewoon je planning niet op orde hebt. Dus ik hoop dat dit verhaaltje vol excuses, wat eigenlijk geen excuses zijn toch nog leuk is geworden. En ik beloof jullie dat ik zal werken aan mijn planning!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>