Platte organisatie en korte lijnen…

De dagelijkse leiding op het bedrijf vindt plaats door Koos de Vries en Kor Koning ( bedrijfsleider). Om het werk goed te laten verlopen zijn er medewerkers met speciale taken: administratie, kwalitetiszorg, gewas- en oogstwerkzaamheden, sorteren, logistiek en bedrijfshulpverlening.

               

Vaste club medewerkers…

Om jaarrond bekwame medewerkers beschikbaar te hebben, wordt er gewerkt met een vaste club medewerkers deze bestaan uit zowel Nederlandse als Poolse werknemers. Voor gespecialiseerde werkzaamheden, zoals bedrijfshulpverlening en gewasbescherming, zijn aanvullende diploma’s benodigd. Veiligheid van de medewerkers staat immer voorop !

Uitzendkrachten gedurende het seizoen…

Tijdens de drukkere werkzaamheden gedurende de productieperiode maakt Drenthe Growers gebruik van uitzendkrachten. Dit is noodzakelijk om de flexibiliteit in arbeid te waarborgen.

Gedurende de zomer kan de productie namelijk sterk toenemen onder zeer zomerse omstandigheden. De vruchten moeten dan dagelijks geoogst worden om een kwaliteitsproduct bij de consument te garanderen. Bij een topproductie kunnen er in de zomer tot 10 komkommers per m2 worden geoogst, oftewel 100.000 stuks per ha in 1 week !

Ook het opruimen van de oude planten zorgt vaak voor een arbeidspiek op verschillende momenten van het jaar. Gedurende het jaar spreiden wij zoveel mogelijk het ruimen en planten van jonge gewassen, zodat niet alles tegelijk komt.

            

Vakantiewerk…

In de vakanties en weekeinden verdienen scholieren een zakcentje bij met het sorteren en inpakken van de komkommers.